KAPITALTILFØRSEL

F10 FORRETNINGSUDVIKLING

Vi hjælper med at finde kapital til din virksomhed

Har din virksomhed en forretningside eller et vækstpotentiale, men mangler kapital for at komme i gang? F10 Forretningsudvikling hjælper dig med at skaffe kapital, hvor banken måske siger fra. Vi er vant til at arbejde sammen med forskellige kapitalstærke institutioner og investorer, som både er private og offentlige.

Vi kan hjælpe med at tiltrække kapital fra forskellige finansieringskilder med:

 • Fremmedkapital – den traditionelle finansiering
 • Egenkapital – den intelligente kapital
Kapitaltilførsel

Få en GRATIS gennemgang af din virksomhed

Sammen tager vi en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed med at vinde fremtiden.
Kontakt os i dag på tlf: +45 22 27 88 38  eller forretningsudvikling@f10.dk

Vi hjælper også med:

Kapital Booster

Hvad er kapitaltilførsel?

Kapitaltilførsel refererer til processen om at tilføre kapital til en virksomhed – typisk i form af penge. Formålet med kapitaltilførsel kan være at finansiere en ekspansion, investere i nye projekter, forbedre virksomhedens finansielle position eller forberede sig på en økonomisk udfordring.

Der findes forskellige måder, hvorpå du kan tiltrække kapital til din virksomhed. Det kan ske igennem fremmedkapital eller egenkapital.

 

Hvad er fremmedkapital?

Fremmedkapital er den mest almindelige finansieringsform og referer til penge, som en virksomhed låner fra en anden part. F.eks. en finansiel institution eller en investor. Pengene som kommer fra lån, skal selvfølgelig tilbagebetales på et senere tidspunkt. Derudover kan forskellige krav blive tilknyttet tilsagnet, som f.eks. yderligere professionalisering af virksomheden.

Helt specifikt omfatter fremmedkapital bl.a.:

 • Banklån
 • Realkreditlån
 • Leverandørkreditter
 • Fondsmidler

Fordelen ved at bruge fremmedkapital til at finansiere en virksomhed er, at det kan give en hurtig tilførsel af likviditet, som kan bruges til at finansiere investeringer eller forretningsaktiviteter.

Det er dog vigtigt også at være opmærksom på, at brugen af fremmedkapital kan medføre en øget risiko for din virksomhed. Der kan nemlig opstå tilfælde, hvor virksomheder ikke kan tilbagebetale sin gæld eller betale renter og afdrag til tiden. Sådanne situationer kan føre til likviditetsproblemer, forsinkelser i betalinger, negativ indvirkning på kreditvurderinger og i værste tilfælde ende ud i en konkurs.

SUCCESFULDE VIRKSOMHEDER VÆLGER OS

Hvad er egenkapital?

Egenkapitalen er virksomhedens egne (indskudte) økonomiske midler. Når en virksomhed genererer overskud, kan det overføres til egenkapitalen og øge virksomhedens økonomiske styrke og fleksibilitet.

At udstede anparter eller aktier er en af de mest almindelige måder at tilføre egenkapital til en virksomhed. Ved at udstede anparter eller aktier til eksterne investorer, kan din virksomhed øge sin egenkapital og få penge til at investere i virksomhedens fremtidige vækst og udvikling.

Hvis du udsteder anparter eller aktier til investorer, bliver investorerne medejere af virksomheden, hvilket ofte betyder, at de vil bidrage med deres viden, erfaring, netværk og tid til virksomheden, så planerne kan føres ud i livet.

 

Hvordan fremskaffes kapital?

Mulighederne er mange, når det kommer til at fremskaffe kapital, men vær opmærksom på, at ikke alle typer kapital nødvendigvis matcher din virksomhed.

Der er flere faktorer, der gør sig gældende, når du skal undersøge hvilke kapitaltyper, der har relevans for din virksomhed. Her er det bl.a. vigtigt at tage højde for:

 • Dit kapitalbehov
 • Din virksomheds modenhedsstadie
 • Din profil som ejerleder

Vi hjælper en stor del af vores kunder med at skaffe kapital enten igennem offentlige fondsmidler eller investorer. At søge fondsmidler kan være en lang og ofte tung proces. Vi vurderer altid projektet på forhånd, og hvor stor sandsynlighed der er for at få tilsagn til projektet. Vi udarbejder selve ansøgningen med relevante input fra dig, og håndterer alt det administrative forbundet med processen vedrørende tilsagn, dokumenthåndtering, afrapportering m.m.

Hvis vi i stedet skal hjælpe dig med at finde potentielle investorer, er sagen en anden. Her er det nemlig vigtigt at få analyseret din virksomheds attraktivitetsfaktorer. I vores model udarbejder vi informationsmateriale, som er tilpasset lige netop dit kapitalbehov. Succes opstår, når processen er velstruktureret og gennemtænkt.

Informationsmaterialet skal afdække:

 • Forretningen
 • Fremtidige tiltag
 • Information om ROI

Investorerne ønsker åbenhed omkring forretningsplanen, og hvordan de får deres investering igen samt en mulig risikoafdækning. Det danner basis for en ordentlig handel.

 

Integration og opfølgning efter kapitalen er tilført

Når vi har fundet kapital, som tilføres din virksomhed, skal den vedtagne handleplan effektueres. Vi kan bidrage med at holde parterne til ilden så det, der er enighed om, også er det, som udleves. Det minimerer risikoen for, at planen løber løbsk og sørger for at parterne holder fokus i en tid med forandringer.

 

Skal vi hjælpe dig med at tiltrække kapital?

Vi er eksperter i at fremskaffe kapital, og vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at få opfyldt dit kapitalbehov, så du kan få realiseret vækstambitionerne i din virksomhed. Lad os tage en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig videre.

DEDIKEREDE RÅDGIVERE

Lad os hjælpe dig videre