FAQ, PRIVATØKONOMI

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er privat økonomi?

Privat økonomi handler om din egen økonomi. Altså de penge, du har at leve for, hvad enten de kommer fra lønindkomst, dagpenge eller pension. Det er indtægterne i din private økonomi. Udgifterne er for eksempel mad, husleje, realkreditlån, pensionsindbetaling, forsikringer og meget andet.

Indtægter og udgifter skal selvfølgelig gerne ligge på et niveau, der matcher hinanden. Gerne med så meget luft i din privat økonomi, så du har råd til opsparing, uforudsete udgifter og lidt sjov og ballade.

Har du brug for sparring, anbefaler vi et Økonomitjek.

Hvad er uafhængig økonomisk rådgivning?

Uafhængig økonomisk rådgivning betyder, at din uafhængige økonomiske rådgiver kun arbejder for dig og dine økonomiske interesser.

En uafhængig økonomisk rådgiver har ikke bestemte produkter eller ydelser, han eller hun skal sælge for at få sin løn. Hans interesse er udelukkende at optimere for eksempel dine kreditforeningslån, pensionsordninger og boliglån.

Har du brug for sparring, anbefaler vi et Økonomitjek.

Hvad er diverse lånetyper?

Diverse lånetyper dækker over alle de mange forskellige slags lån, der findes på markedet. Der opfindes nye med jævne mellemrum, men de mest almindelige er:

  • Kreditforeningslån
  • Billån
  • Boliglån
  • Prioritetslån
  • Forbrugslån
  • SDRO-lån
  • SDO-lån
  • RO-lån

Har du brug for sparring, anbefaler vi et Økonomitjek.

Hvad er uafhængig rådgivning økonomi?

Uafhængig rådgivning om økonomi kan du læse mere om under hvad er økonomisk rådgivning.

Hvordan foretager jeg valg af lånetype?

Det kan være svært at foretage valg af lånetype. Skal du vælge et rentetilpasningslån eller et obligationslån? Skal rentetilpasningslånet være et F1 lån, F3 lån eller F5 lån? Skal jeg have afdragsfrihed på mine lån?

Der er en række faktorer, der afgør, hvilket valg af lånetype, der er det bedste for din privatøkonomi.

F10 anbefaler altid uafhængig økonomisk rådgivning for at finde det bedste lån til dit behov. Og det er ligegyldigt, om det drejer sig om banklån, billån, boliglån, kreditforeningslån og forbrugslån.

Se for eksempel Økonomitjek for at få overblik.

Sammensætning af lån – hvad er bedst?

Hos F10 bliver vi jævnligt spurgt ”sammensætning af lån – hvad er bedst?”

Vi ville ønske, at der var et enkelt svar. Men det afhænger helt af din økonomi og dine lån, boliglån, kreditforeningslån og forbrugslån. Derfor anbefaler vi altid et Økonomitjek, der giver dig overblik.

Derefter kan vi sammen arbejde videre på at forbedre og optimere de dele af din økonomi, der trænger.

Læs mere om Økonomitjek her.

Hvad er et rådighedsbeløb?

Et rådighedsbeløb er de penge, du har tilbage, når du har betalt alle dine faste udgifter som dit boliglån, billån, dine pensioner og din betaling til kreditforeningen. Dit rådighedsbeløb skal altså dække for eksempel mad, tøj og fornøjelser og eventuelt din opsparing.

Har du brug for sparring og uafhængig økonomisk rådgivning, anbefaler vi et Økonomitjek.

Hvad er Luksusfælden?

Luksusfælden er et populært tv-program på TV3. I Luksusfælden får gældsplagede danskere i økonomisk uføre hjælp til at få overblik over gæld, boliglån, kreditforeningslån og forbrugslån og til at få aftalt afdragsordninger med kreditorerne. Luksusfælden har inspireret mange til at få rådgivning om gæld og gældsafvikling. Det kan du også få.

Vi anbefaler dig at begynde med et Økonomitjek i dag.

Hvordan får jeg livsforsikring, udbetaling?

På de fleste livsforsikringer udbetales livsforsikringen til de begunstigede eller nærmeste pårørende. På krydslivsforsikringer udbetales pengene dog til ejeren af forsikringen, fordi man her forsikrer en andens liv.

Forsikringen gør, at den efterladte stadigvæk kan betale sine kreditforeningslån og boliglån og samtidig spare op til pension.

Læs om vores Økonomitjek her.

  • Få et uforpligtende og gratis tilbud