FAQ, Forbrugslån og gæld

Ofte stillede spørgsmål


Hvorfor er forbrugslån så dyre?

Forbrugslån er typisk noget dyrere end andre lån, da der ikke stilles sikkerhed for et forbrugslån – et boliglån har f.eks. pant i en bolig og et billån i en bil. Men selv om forbrugslånet har en højere rentesats, er det ikke nødvendigvis et dårligt lån. For det koster mange penge, at etablere et pant – ofte kr. 5.000 eller mere. Derfor kan et forbrugslån være at foretrække, hvis merrenten er mindre end, eller på niveau med, omkostninger til etablering af pantet.

Og husk også, at renterne kan trækkes fra i SKAT – det kan omkostninger til bank og tinglysning ikke!

Læs mere om, hvad vi kan hjælpe med vedr. forbrugslån her.


Kan jeg få hjælp til gældsafvikling?

Ja, der findes hjælp til gældsafvikling.

Når det handler om gældsafvikling, gælder det om at få overblik over økonomien, dine lån, boliglån, kreditforeningslån og forbrugslån og derefter indgå aftaler med kreditorerne og derefter begynde på gældsafvikling.

Gælden skal som hovedregel afvikles ved at betale de dyreste lån først. De dyreste er ikke nødvendigvis de største lån. De dyreste lån er de lån, du betaler den højeste rente eller de højeste årlige omkostninger på.

Vi rådgiver dig også om de uheldige forbrugslån, så du kan slippe ud af den onde cirkel.

Læs mere om F10 økonomitjek, der hjælper med at få styr på dine forbrugslån.


Kan jeg få gældsrådgivning?

Hos F10 kan du få rådgivning om din gæld og dine lån, boliglån, kreditforeningslån og forbrugslån. Vi har stor erfaring med og viden om gæld rådgivning, og vi kan også hjælpe dig med gæld rådgivning.

Vil du ud af den onde gældscirkel, så tag et kig på vores rådgivning om forbrugslån.

  • Bliv ringet op