FAQ, Boliglån, Kreditforeningslån

Ofte stillede spørgsmål


Kan jeg få uafhængig rådgivning om boliglån og kreditforeningslån?

Ja, du kan få uafhængig rådgivning om boliglån og kreditforeningslån.

Hos F10 er vi for eksempel eksperter i uafhængig rådgivning om boliglån og kreditforeningslån, så du sikrer dig, at dine lån er sammensat bedst muligt. Her taler vi både om boliglån i banken og dine kreditforeningslån.

Ønsker du rådgivning om boliglån?


Hvordan foretager jeg valg af lånetype?

Det kan være svært at foretage valg af lånetype. Skal du vælge et rentetilpasningslån eller et obligationslån? Skal rentetilpasningslånet være et F1 lån, F3 lån eller F5 lån? Skal jeg have afdragsfrihed på mine lån?

Der er en række faktorer, der afgør, hvilket valg af lånetype, der er det bedste for din privatøkonomi.

F10 anbefaler altid uafhængig økonomisk rådgivning for at finde det bedste lån til dit behov. Og det er ligegyldigt, om det drejer sig om banklån, billån, boliglån, kreditforeningslån og forbrugslån.

Se for eksempel Økonomitjek for at få overblik.


Hvad er obligationslån?

Et obligationslån giver dig økonomisk tryghed i boligen, fordi du har en fast rente i hele lånets løbetid. Et obligationslån giver dig mulighed for at omprioritere, hvis det i en periode med store udsving i renten bliver attraktivt at omlægge lånet. Du kan få obligationslån både med og uden afdrag.

Læs om vores rådgivning om udlån her.


Hvad er et flexlån eller rentetilpasningslån?

Flexlån er et rentilpasningslån, hvor renten fastsættes på aftalte tidspunkter for et eller op til 10 år ad gangen. De mest anvendte flexlån er F1 lån, F3 lån og F5 lån – altså hvor renten fastsættes for et, tre eller fem år ad gangen.

Med et Flexlån får du glæde af, at de korte renter typisk er lavere end de lange, så du enten har lavere ydelser eller kortere løbetid. Men renten kan svinge, så du skal have luft i økonomien til eventuelle rentestigninger. Alternativet til et flexlån eller rentetilpasningslån er et obligationslån med fast rente.

Læs om vores rådgivning om udlån her.

  • Bliv ringet op