FAQ, Bankrådgivning

Ofte stillede spørgsmål


Hvor får jeg den bedste bankrådgivning?

Vil du være sikker på at få den bedste og mest optimale rådgivning om dine bankforretninger (realkreditlån, boliglån, billån, forbrugslån, pension, investering m.v.) skal du være meget opmærksom på, at din bankrådgiver ikke er uvildig. Bankrådgiveren kan/må kun rådgive om de bankydelser og bankprodukter, som tilbydes i netop din bank! Bankrådgiveren vil derfor altid kun anbefale bankens egne lån, pensioner og investeringsforeninger m.v., som banken naturligvis tjener mest muligt på.

Din bankrådgiver bør du derfor betragte som en banksælger ligesom f.eks. en bilsælger.

Benytter du derimod en uafhængig bankrådgiver, som kan rådgive på tværs af alle banker, sikrer du dig den mest optimale ydelse ved optagelse af kreditforeningslån, billån, boliglån, forbrugslån og pension m.v. Der er frit valg på alle hylder!

Læs mere om lån i boligen her.


Hvad er vigtigst: rentesats, gebyrer eller sammensætningen af lån?

Går du går i banken og får rådgivning, skal du ikke kun være opmærksom på rentesatsen og gebyrerne. Rentesatser og omkostninger er naturligvis vigtigt. F.eks. er renter fradragsberettiget – det er gebyrer ikke!

Ofte er det vigtigere, at gælden bliver optimalt sammensat, så lånene afvikles i den rigtige rækkefølge.

Skal realkreditlånet f.eks. være afdragsfrit? Også selv om bidragssatsen på afdragsfrie lån er lidt højere end på reakreditlån med afdrag. På denne måde kan du nemlig afvikle dine dyrere banklån hurtigere og så betyder det mindre, at du betaler lidt mere i bidrag.


Hvad er uafhængig bankrådgivning?

Uafhængig bankrådgivning betyder, at din uafhængige økonomiske rådgiver ikke tjener andre interesser end dine. Med uafhængig bankrådgivning inden for realkreditlån, boliglån og pension er du sikker på at få en bankløsning, der passer til lige præcis dit behov.

Får du høje renter på din opsparing i din bank? Kig på siden om indlån.

  • Bliv ringet op